Velkokapacitní očkovací centrum v tělocvičně na Lidické ulici ve Strakonicích končí. Vakcinace proti nemoci covid-19 ale bude dál pokračovat. Nové prostory pro očkování v těchto dnech vznikají v budově nad nemocniční lékárnou. „První zájemce o očkování přivítáme v novém očkovacím centru ve čtvrtek 30. září. V tělocvičně budeme naposledy očkovat 23. září od 12:30 do 17:00 hodin. V době od 13 do 16:45 hodin mohou přicházet i neregistrovaní zájemci,“ uvedl náměstek pro řízení kvality péče MUDr. Michal Pelíšek.
Nové očkovací centrum se v těchto dnech dokončuje v 1. patře budovy bývalé zubní polikliniky nad nemocniční lékárnou. Bezbariérový přístup pro příchozí se zhoršenou hybností zajistí výtah. Centrum bude poskytovat zázemí pro jeden očkovací tým ve složení lékař, sestra a administrativní pracovník. V provozu bude podle zájmu o vakcinaci minimálně jeden den v týdnu. „Předpokládáme, že kapacita centra by mohla být 300 očkovaných za den provozu,“ dodává Michal Pelíšek.
Spuštěnou byla také možnost registrace na 3. dávku vakcíny. Třetí dávku vakcíny proti nemoci covid-19 je možné aplikovat po uplynutí 8 měsíců od podání druhé dávky. Očkování ve Strakonicích začalo 4. ledna 2021 a odstup mezi první a druhou dávkou byl 3 týdny. První zájemci o očkování 3. dávkou by tedy mohli začít přicházet koncem září. „Zatím dáváme přednost tomu, aby se zájemci o očkování třetí dávkou vakcíny registrovali. I s ohledem na to, že přeočkovávat se budou jak osoby, které dostaly vakcínu Pfizer, tak Modernu nebo Astra Zenecu a vakcínu je potřeba předem připravit,“ vysvětluje doktor Pelíšek.
Velkokapacitní očkovací centrum v tělocvičně na Lidické ulici bylo ve Strakonicích v provozu od 11. února do 23. září. Za tu dobu v něm bylo podáno 70 tisíc dávek vakcíny proti nemoci covid-19. Ve službách se střídalo 13 lékařů, 30 sester a 110 dobrovolníků. „OČKO mohlo vzniknout a fungovat díky spolupráci města Strakonice, které poskytlo prostory tělocvičny. Krajský úřad Jihočeského kraje zase zajistil technické návrhy a instalaci očkovacích boxů a dalších provizorních prostor. Vybavení a zajištění služeb lékařů a sester zajišťovala Nemocnice Strakonice, a.s. Velký podíl na plynulém chodu centra měli dobrovolníci, kteří zajišťovali především administrativní práce. Všem, kteří se na zřízení a fungování Očka podíleli, děkujeme,“ dodal ředitel Nemocnice Strakonice MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top