Čtyři nové monitory dechu Babysense II předala ve čtvrtek 12. října Nadace Křižovatka Nemocnici Strakonice. Přístroje v celkově hodnotě 11 880 korun byly pořízeny díky finančním darům soukromých firem. Od zástupců Nadace Křižovatka je převzal primář gynekologicko – porodnického oddělení Václav Vlášek.
„Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost, a proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit kontinuální obnovu přístrojů v nemocnicích,“ říká Miloslava Stibůrková z Nadace Křižovatka.
Nadace Křižovatka vybavuje nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense již mnoho let. Cílem je vybavit každou postýlku pro miminko a také umožnit rodičům vypůjčení přístroje na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.
„Monitory dechu jsou nesmírně důležité. Hlídají nově narozené děti, které jsou ohroženy syndromem náhlého úmrtí. Dochází k němu náhle a neočekávaně, i když jsou naprosto zdravé. Monitor dechu jim může zachránit život,“ vysvětluje ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Go to top