Režim návštěv v Nemocnici Strakonice, a.s. od pondělí 17.5.2021
Návštěvu hospitalizovaných pacientů v Nemocnici Strakonice, a.s. lze s ohledem na koronavirovou epidemii připustit pouze za splnění níže uvedených podmínek.

Osoba navštěvující pacienta:
1. nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19 (před začátkem návštěvy bude změřena tělesná teplota a proveden pohovor zjišťující výskyt příznaků onemocnění)
2. po dobu návštěvy používá ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor bez výdechového ventilu naplňující příslušné normy (minim. FFP2, KN 95); výjimku mají děti - děti do dvou let věku nemusí mít ochranný prostředek dýchacích cest, u dětí od dvou do patnácti let věku je umožněn i jiný ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa);
3. provede desinfekci rukou (k dispozici na vstupu na oddělení a na jednotlivé pokoje);
4. předloží některý z níže uvedených dokladů
a) záznam o negativním výsledku RT-PCR 2 nebo POC antigenního test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který není starší než 48 hodin (vyšetření lze např. absolvovat v Odběrovém centru Nemocnice Strakonice, a.s. (www.nemst.cz), nebo
b) certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19 s tím, že od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu uplynulo nejméně 14 dnů, nebo
c) doklad o laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, u kterého již uplynula doba izolace a od prvního pozitivního testu na přítomnost viru SARS CoV-neuplynulo více než 90 dní.

Režim návštěv počítá s tím, že v jednom okamžiku může být na pacientském pokoji pouze návštěva u jednoho pacienta v počtu max. 2 osob, délka návštěvy je omezena na 15 minut. Preferujeme, aby návštěvy za dobrého počasí probíhaly ve venkovních prostorech nemocnice.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top