Nemocnice Strakonice, a.s. se již podvanácté připojí k celoevropské kampani věnované problematice antibiotické léčby. Tato iniciativa - tzv.  „Evropský antibiotický den“ -  připadá na 18. listopad 2019. 

Mikrobiologická laboratoř připomíná prostřednictvím plakátů všem spolupracujícím lékařům v terénu a klinickým oddělením v nemocnici důležitost správné indikace antibiotik- tj. nutnost předepisovat tato cenná léčiva pouze na infekce způsobené vnímavými bakteriemi. Na televizních obrazovkách v nemocnici bude vysílán propagační spot o hrozbě ztráty účinnosti antibiotik v případě jejich neuváženého podávání.

Vhodnou léčbu mohou v našem regionu konzultovat lékaři s odborníky v tzv. Antibiotickém středisku, které v naší nemocnici rozvíjí svou činnost oficiálně již od roku 1999.

Na zachování účinnosti antibiotik se však podílíme všichni - jak odborníci, tak i laická veřejnost. Je nezbytné si uvědomit, že ne každý nález bakterie se musí léčit a že virová onemocnění, typicky chřipka v nadcházející době, se antibiotiky neléčí!

Pozvánka na tiskovou konferenci na téma Evropský antibiotický den:
úterý dne 19. 11. 2019 od 10:00 hodin
v přednáškovém sále Lékařského domu (Sokolská 31, Praha 2).
Téma: Evropský antibiotický den

 

Klíčová sdělení pro zdravotnické pracovníky v nemocnicích a jiných zdravotnických zařízeních

Klíčové informace pro veřejnost - Samoléčba antibiotiky

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top