Světový den ledvin v roce 2024 připadá na čtvrtek 14. března. Stejně jako u řady dalších onemocnění, je i v případě ledvin velmi důležitá prevence, protože nemocné ledviny většinou nebolí. Proto se také letos ke Světovému dni ledvin připojí Nemocnice Strakonice, a.s., a nabídne zájemcům preventivní vyšetření funkce ledvin bez objednání.
Zájemci, kteří si přejí zjistit, zda jejich ledviny fungují správě, mohou přijít ve čtvrtek 14. března od 8:00 do 12:00 hodin bez objednání do nefrologické ambulance v pavilonu N.O.R.D. S sebou přinesou ve skleničce ranní moč a na místě jim bude odebrána krev. Měli by být na lačno. „V případě, že testy krve a moči poukážou na možný problém, pacienta kontaktujeme a objednáme ho na další vyšetření. V loňském roce využilo možnosti preventivního vyšetření ledvin 50 lidí. U pěti z nich se díky tomu podařilo odhalit problém s ledvinami, který jsme mohli začít včas řešit,“ uvedl vedoucí lékař Hemodialyzačního střediska  strakonické nemocnice MUDr. Josef Moltaš.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top